2020-11-11 11:15:22• hírek • Szatmár.ro

29-es rajtszámmal indul a 2021-es Dakaron Gyenes Emánuel

Ott lesz a következő, 2021. januárjában elrajtoló Dakaron a szatmári Gyenes Emánuel. És ugyan természetesnek tűnik a tény, azért a döntést meglehetősen későn hozta meg Mani. A koronavírus-járvány és a súlyos lábsérülése is bizonytalanná tette a részvételt.
 

„A Red Bull Romaniacs-on élveztem a motorozást, jól is ment, a lában is bírta a terhelést. A Dakar-szervezők pedig kijelentették: ahogy a Tour de France kerékpárversenyt biztonságos körülmények között lebonyolították, ugyanúgy biztonságban lesznek a Dakar-résztvevők is – már ami a koronavírus-járványt illeti. Szerencsére a szponzorok most is mellettem állnak, az idei versenyen is az Autonet Motorcycle Team színeiben állok rajthoz” – mondja Mani, aki 29-es rajtszámmal fog a Szaúd-Arábiában versenyezni.
 

A szatmári Dakar-hős Malle Moto és Maraton kategóriában áll rajthoz, azaz maga szervizeli a járgányát és azt is vállalta, hogy igazán fontos alkatrészeket nem cserél majd a verseny során.
 

A részvételi díj első részletét már befizette – ekkor kapta meg a rajtszámot -, a folytatásban a motort kell majd leadnia a Merseille-i kikötőben. December 28-án pedig repülőre ül, hogy nekivágjon a következő nagy kalandnak.
 

„A 2021-es nagyon más Dakar lesz ahhoz képest mint amit megszoktunk. Szigorú szabályokat kell majd betartanunk, folyamatosan tesztelnek majd minket, hogy kiderüljön, ha valaki koronavírus-beteg e. A szervezők emellett saját repülőjárattal viszik Szaúd-Arábiába a versenyzőket, elkerülve, hogy valaki járattörlés miatt ne vehessen részt, vagy éppen a repülőn fertőződjön meg” – magyarázza Gyenes Emánuel.
 

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője a folytatásban elsősorban sérült lába további gyógyítására koncentrál, erőnléti edzéseket is végez. November pedig 25-én megkapja majd a verseny pontos útvonalát is, amit a versenyig lesz ideje tanulmányozni is. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: